să renunţe la mandatele deţinute în prezent, iar PSD vede anticipatele ca "singura opţiune pentru ieşirea din marasm".Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, să renunţe la mandatele deţinute în prezent, iar PSD vede anticipatele ca "singura opţiune pentru ieşirea din marasm".
Preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, sâmbătă, la Gura Humorului, că PNL ar putea discuta despre anticipate doar după ce România va avea un sistem de vot uninominal. "Pentru noi, pentru liberali, este mult mai important să creăm o nouă legitimitate a parlamentarilor şi pentru asta avem nevoie de votul uninominal", a spus Olteanu. El a anunţat că va propune conducerii centrale a formaţiunii această soluţie, lucru care înseamnă că varianta unui scrutin înainte de termen nu va intra pe agenda PNL decât după ce partidele care s-au angajat să susţină Codul electoral îl vor şi vota la toamnă. "De abia după ce vom avea un sistem de vot uninominal merită să facem alegeri anticipate sau să discutăm despre ele", a concluzionat Olteanu. Nici pentru vicepreşedintele liberal Gheorghe Flutur anticipatele nu reprezintă o prioritate. "Nu trebuie să ne concentrăm acum pe alegeri anticipate, ci pe integrarea europeană. Eu cred că nu trebuie să discutăm astăzi despre aşa ceva", a spus Flutur. Acesta a subliniat că liberalii şi democraţii trebuie să rămână împreună pentru a îndeplini obiectivul integrării.
Democraţii vor majoritate politică solidă
La polul opus, liderul democrat, Emil Boc, a reiterat, în aceeaşi zi, tematica deja bătătorită a anticipatelor, marşând pe necesitatea constituirii unei majorităţi politice confortabile, astăzi considerată fluctuantă şi inexistentă.
"La Senat suntem la limită, avem 71 de voturi toată coaliţia, pentru a trece legile organice. Suntem în imposibilitatea de a ne promova proiect