Judeţene din România (UNCJR) a adus la Mamaia doar 30 de preşedinţi CJ dintre cei 41 invitaţi, dar asta nu a fost un impediment pentru a-şi cere încă un privilegiu: sporul de Judeţene din România (UNCJR) a adus la Mamaia doar 30 de preşedinţi CJ dintre cei 41 invitaţi, dar asta nu a fost un impediment pentru a-şi cere încă un privilegiu: sporul de hrană.
Propunerile vizând statutul şi salarizarea funcţionarilor publici luate în discuţie de preşedinţii Consiliilor Judeţene s-au bucurat de unanimitate fără probleme. Printre sporurile la care tânjesc, explicit sau murmurat, aleşii locali se numără sporurile de confidenţialitate, de recrutare (de specialişti), de securitate informatică şi un spor de hrană,
la fel cum au prefecţii
. Şocanta propunere a venit din partea lui Aurel Simionescu, singurul parlamentar rătăcit printre aleşi. Este
în lucru
, asigură el, o
Lege a salarizării unitare
, care să înlăture diferenţele dintre centru şi teritoriu. Descentralizarea ar trebui să vizeze, totodată, stabilirea
autonomă
a salarizării funcţionarilor publici de către autoritatea locală. Ministrului Vasile Blaga i se solicită sprijinul la modificarea Legii 215 din 2001, în sensul ca hotărârile privind patrimoniul să fie adoptate cu majoritate simplă, şi nu cu două treimi din numărul consilierilor locali.
Cu entuziasm modic, în schimb, s-au clamat migraţia politică de la un partid la altul şi propunerea secretarului de stat Mircea Toader ca traseiştii să fie îndepărtaţi. Ori faptul că, ici şi colo, CJ mai prestează şi activităţi comerciale.
Ne place să decidem, mai puţin să răspundem
, le-a reproşat aleşilor ministrul integrării, Anca Boagiu. Şi a susţinut necesitatea votului uninominal, şi nu pe liste, pentru preşedinţii CJ, la viitoarele alegeri locale.