Ordinul comun pentru modificarea şi completarea Anexei la Ordinul
ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 317/2006 şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor nr.190/2006 pentru aprobarea Regulilor specifice privind etichetarea produselor agroalimentare ecologice, publicat în M.O nr. 593 din 11 iulie, introduce în Anexa nr.1, regulile de utilizare a siglei ,,ae" .
Sigla ,,ae" este proprietatea M.A.P.D.R – autoritatea responsabilă pentru sectorul de agricultură ecologică – şi are rolul de a identifica produsele agricole şi alimentare care sunt certificate în agricultura ecologică de un organism de inspecţie şi certificare acreditat de M.A.P.D.R, în conformitate cu legislaţia naţională din acest domeniu şi în concordanţă cu regulile de utilizare, cuprinse în Anexa nr.1 la ordinul sus-menţionat.
Sigla ,,ae ", în scop de certificare- identificare (a cărei reprezentare grafică este prezentată în fig.1), se înscrie/aplică, după caz, pe produs, pe etichetele şi ambalajele produselor agroalimentare ecologice, obţinute în România sau, după caz, pe produs, pe etichetele sau ambalajele produselor agroalimentare importate.
De asemenea în scopul promovării conceptului de agricultură ecologică, persoanele fizice sau juridice înscriu sigla ,,ae" (a cărei reprezentare grafică este prezentată în fig.2) în scop informativ-publicitar pe suporturile de comunicare şi informare, în legătură directă cu activitatea şi/sau produsele agroalimentare ecologice.
Dreptul de utilizare a siglei ,,ae" pe produs, etichetele şi ambalajele produselor agroalimentare ecologice îl au producătorii, procesatorii şi importatorii înregistraţi la M.A.P.D.R. şi care sunt supuşi controlului unui organism de inspecţie şi certificare acreditat de către M.A.P.D.R
Utilizarea obligatorie a siglei ,,ae" permite operatorilor car