- Sute de persoane au primit mesaje de la asa-zisi reprezentanti ai Fondului Monetar International prin care li se solicitau date financiare personale
- FMI avertizeaza ca "nu trimite mesaje nesolicitate de afaceri", nu opereaza "prin intermediul altor agentii" si "nu sprijina activitatea vreunei banci, institutii financiare, agentii publice sau private"
- Primul atac de phishing din Romania a avut loc in iulie 2005, asupra BNR. In februarie a.c., specialistii au blocat un altul, asupra Visa International
Indrazneala phisher-ilor nu cunoaste limite. Dupa ce au atacat, rand pe rand, site-urile Bancii Nationale a Romaniei si pe cel al Visa International, la sfarsitul saptamanii trecute au patruns si in cel al Fondului Monetar International. Potrivit unui comunicat remis presei, FMI si-a avertizat membrii ca "nu trimite mesaje nesolicitate de afaceri", nu opereaza "prin intermediul altor agentii" si "nu sprijina activitatea niciunei banci, institutii financiare sau agentii publice sau private".
Fondul Monetar International (FMI) a avertizat, la sfarsitul saptamanii, fata de cresterea numarului de e-mailuri si a altor forme de comunicare care se folosesc in mod ilegal de numele institutiei.
Potrivit unui comunicat al institutiei, citat de Reuters, numarul acestui gen de mesaje a inregistrat, recent, o importanta crestere in Statele Unite, fiind vizati in special imigrantii si persoanele care locuiesc in orase. Anuntand ca autoritatile americane au fost informate de acest fenomen, oficialii FMI au explicat ca, dandu-se drept reprezentanti ai institutiei, escrocii le solicita persoanelor vizate sa divulge informatii financiare personale.
Astfel, pentru a-i induce in eroare pe utilizatori, phisherii folosesc numele FMI, facand trimitere la un site fals al institutiei, cu date nereale de contact.