Pretendentii la achizitionarea CEC ar putea fi dezamagiti o data in plus. Potrivit cotidianului Financial Times, curtezanii "batranei doamne" nu vor scapa de emotii prea curand.
Ofertanti si analisti, citati de cotidianul britanic, preconizeaza o noua amanare a procesului de privatizare in ciuda faptului ca Ministerul Finantelor a fixat ca data-limita pentru anuntarea noului proprietar luna septembrie 2006.
Pretul va fi cel mai probabil sursa noilor modificari ale calendarului avand in vedere ca, in timp ce analistii evalueaza CEC la aproximativ 600-700 milioane euro, autoritatile, prin vocea ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, se asteapta sa obtina 1,3 milioane euro.
Un reprezentant al ministerului a confirmat pentru FT ca vanzarea ar putea fi amanata nelimitat in cazul in care preturile licitate vor fi considerate prea mici. Ieri, la ora 17.00, au fost depuse ofertele pentru achizitionarea CEC.
CEC, in Zona Crepusculara
Desi amanarile repetate, schimbarile de strategie si declaratiile oficiale care au insotit procesul de privatizare au fost considerate de multi "miscari strategice", fenomenul CEC a inceput sa semene cu o povestire al carei final cu greu mai poate fi anticipat.
Intr-o prima faza, ministrul Sebastian Vladescu s-a declarat nemultumit de ofertele preliminare si, in concluzie, a suspendat procesul de vanzare a pachetului majoritar al CEC.
Pozitia ministrului a fost considerata atunci una "strategica" menita sa creasca valoarea "batranei doamne". In legatura cu aceasta masura, un studiu al BA-CA arata atunci ca o intarziere a privatizarii nu va face decat sa scada din valoarea CEC.
Dupa ce premierul Tariceanu a declarat ca exista posibilitatea ca privatizarea sa fie facuta pe tiparul BCR, conducerea bancii s-a grabit sa elaboreze o strategie care, potrivit presedintelui institutiei,