Asigurarea obligatorie a caselor ii nemultumeste pe asiguratori, care doresc modificarea proiectului de lege. Posibilitatea aplicarii de la 1 ianuarie este incerta.
Proiectul de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor in Romania a fost definitivat si avizat de Comitetul Director de Asigurare la Dezastre si urmeaza sa fie prezentat ministrului Administratiei si Internelor. "Eu sustin in continuare initiativa Guvernului de a reglementa si implementa un sistem de asigurare a locuintelor, pentru ca situatia Romaniei este cu totul deosebita fata de cea a majoritatii statelor membre din cel putin doua puncte de vedere", considera Angela Toncescu, noul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Ea considera ca Romania este extrem de expusa la riscul de cutremur si inundatii. "In al doilea rand, numarul celor care si-au asigurat locuintele din proprie initiativa este foarte redus, astfel ca expunerea locuintelor din Romania este foarte mare", precizeza Toncescu.
PROBLEME. Membrii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare (UNSAR) afirma ca actuala forma a proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor nu este aplicabila. "Ne aratam disponibilitatea de colaborare cu autoritatile statului pentru realizarea unui proiect de act normativ viabil pentru toate partile implicate", se arata intr-o scrisoare adresata primului-ministru si semnata de reprezentantii a 12 companii de profil, printre care se numara Allianz-Tiriac Asigurari, Asiban, Asirom, Astra, Generali sau BCR Asigurari.
LEGE. Reglementarile privind asigurarea obligatorie a locuintelor vor fi aprobate de Executiv prin ordonanta de urgenta pana la 15 august, a declarat ieri deputatul PD Radu Catalin Dragus, membru in Comisia de Buget, Finante si Banci din Camera Deputatilor. "In urma discutiilor cu reprezentantii asiguratorilor, este clar ca