Faptul ca Romania are una dintre cele mai liberale legislatii in domeniul telecomunicatiilor stimuleaza competitia, dar are si efecte perverse. Controversele legate de modalitatea de stabilire si nivelul tarifelor de interconectare cu Orange si Vodafone al celorlalti operatori e departe de a se fi incheiat. “Am determinat ca cei doi operatori (Orange si Vodafone - n.r.) au o pozitie de monopol de care pot abuza si exista suspiciuni ca si abuzeaza de aceasta putere, practic
Faptul ca Romania are una dintre cele mai liberale legislatii in domeniul telecomunicatiilor stimuleaza competitia, dar are si efecte perverse. Controversele legate de modalitatea de stabilire si nivelul tarifelor de interconectare cu Orange si Vodafone al celorlalti operatori e departe de a se fi incheiat.
“Am determinat ca cei doi operatori (Orange si Vodafone - n.r.) au o pozitie de monopol de care pot abuza si exista suspiciuni ca si abuzeaza de aceasta putere, practicand tarife excesive pentru interconectare”. Declaratia lui Radu Tudorache, director al Directiei de Reglementare Economica din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC), a reusit sa mai toarne gaz peste foc in plina disputa legata de noua politica a tarifelor de interconectare. Iar reactiile nu au intarziat sa apara. “Credem ca a vorbi de un monopol al preturilor intre cei doi operatori reprezinta o dezinformare a opiniei publice, atata timp cat tarifele de interconectare ale Vodafone Romania sunt impuse chiar de ANRC si sunt oferite in mod nediscriminatoriu tuturor operatorilor cu care avem incheiate acorduri de interconectare”, a spus, pentru Capital, Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.
Saptamana trecuta, ANRC a decis reducerea tarifelor de interconectare cu cate 11,3 %, in patru etape, pana in ianuarie