Fie că se află într-o minivacanţă sau într-un concediu în toată regula, puţini sunt cei care reuşesc să se despartă de internet. Cu toate că, în tot restul anului, cei mai mulţi dintre Fie că se află într-o minivacanţă sau într-un concediu în toată regula, puţini sunt cei care reuşesc să se despartă de internet. Cu toate că, în tot restul anului, cei mai mulţi dintre noi suntem "subordonaţi" computerului, dependenţa de tehnologie se prelungeşte, oarecum în virtutea inerţiei, şi asupra angajatului devenit, pentru două săptămâni, turist. Un studiu realizat de compania Gecad Net scoate în evidenţă câteva pericole la care se expun cei care utilizează serviciile unui Internet Cafe.
Cei care intră în Internet Cafe-uri trebuie să fie atenţi la modul în care îşi utilizează laptopul propriu, la folosirea datelor personale pe computerele din Internet Cafe-uri, la programele-spion de pe computerele din locurile menţionate, la documentele confidenţiale pe care vor cu orice preţ să le transmită şi, nu în ultimul rând, la toate dispozitivele mobile pe care le folosesc pentru stocarea datelor importante.
Serviciile de webmail gratuit sunt cele mai la îndemână la un Internet Cafe. În cazul în care, din neatenţie, căsuţa cu "remember my username and password on this computer" rămâne selectată, adresa şi parola vor fi la dispoziţia celor care vor folosi calculatorul după plecarea ta. "Tot la Internet Cafe, mai ales dacă vei folosi computerul pentru a cumpăra ceva sau pentru a introduce informaţii confidenţiale, asigură-te că acea staţie are un antispyware instalat. Acesta va detecta şi va îndepărta programele-spion, dintre care cele mai periculoase sunt key-logger-ele, care înregistrează tastele folosite atunci când introduci parole şi nume de utilizator sau chiar numărul cardului de credit", recomandă Adrian Mihălţianu, analist la Gecad Net.
O verificare antispyware