Consilierul judetean Alexandru Sculschi se afla la un pas de pierderea fotoliului de director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, avind in vedere starea de incompatibilitate dintre cele doua functii, dat fiind faptul ca DGASPC se afla in subordinea Consiliului Judetean Braila.
La infiintarea DGASPC, in ianuarie 2005, institutia era obligata sa stabileasca functiile publice si sa numeasca in functiile publice, conform dispozitiilor legale, personalul DGASPC Braila. Functiile publice reprezinta ansamblul atributiilor si responsabilitatilor, stabilite in temeiul legii, in scopul realizarii prerogativelor de putere publica de catre administratia publica centrala si locala.
Astfel, aceste functii ar fi trebuit stabilite printr-un proiect de hotarire a Consiliului Judetean Braila si avizate de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP).
Cum, la un an de la infiintarea DGASPC, CJ nu a luat nici o masura pentru pentru intrarea acestei institutii in legalitate, Agentia Nationala a Functionarilor Publici a actionat in instanta atit DGASPC, cit si Consiliul Judetean Braila, caruia ii este subordonata institutia.
Desi Tribunalul Bucuresti a dat cistig de cauza ANFP, obligind DGASPC Braila "sa stabileasca functiile publice si sa numeasca in functiile publice, conform dispozitiilor legale, personalul DGASPC Braila, respectiv sa intocmeasca proiectul de hotarire privind stabilirea functiilor publice", conducerea DGASPC a inaintat recurs la Curtea de Apel.
"In primul rind, consider ca actiunea ANFP este una care raspunde unei comenzi politice, pentru ca in tara exista mai multe consilii judetene care nu au creat functii publice la Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (Vrancea, Buzau, Ialomita etc...). Or, firesc ar fi fost ca ANFP sa fi dat in judecata toate