Derularea, ca urmare a aprobarilor date de Primaria Capitalei, a proiectelor care ''mutileaza'' cladirile istorice, parcurile si spatiile verzi din Bucuresti a starnit indignare in randul mai multor organizatii apolitice. Grupul de initiativa - ''Grupul Civic Bucuresti'', Alianta Civica, Asociatia 21 Decembrie si Civic Media atrag atentia asupra faptului ca ''nu vom putea deveni niciodata o capitala europeana, cu atat mai putin de interes turistic, fara a pastra si respecta simbolurile patrimoniului cultural al Bucurestiului''.
Potrivit reprezentantilor acestor asociatii ''daca primarul Capitalei Adriean Videanu a aprobat constructia blocului comercial de 13 niveluri din Piata Revolutiei de pe locul demolatului Teatru Excelsior, al carui beneficiar este chiar Primaria Capitalei, si daca va aproba in continuare constructia blocurilor in mijlocul Pietei Revolutiei, la fel ca in cazul blocului de 19 etaje de langa Catedrala Sf. Iosif, va dovedi in continuare ca-si sfideaza cu buna stiinta alegatorii, netinand cont de parerea acestora''.
Membrii celor patru grupuri apolitice cer pastrarea zonei Pietei Revolutiei ca zona istorica protejata, ''cum ne-a parvenit de la inaintasi''. In acest sens, ei solicita ''oprirea imediata a santierului blocului de 13 nivele de pe locul Teatrului Excelsior, care a fost demolat, si reproiectarea teatrului in stilul arhitectonic al Pietei Revolutiei in urma unui concurs arhitectural'' si ''intreruperea proiectului constructiei de blocuri din centrul Pietei Revolutiei si a Mall-ului de langa Biserica Kretzulescu''.
Mariana Duma, reprezentant al Grupului de initiativa - ''Grupul Civic Bucuresti'' ne-a declarat ca, ''atat cetatenii, cat si specialistii sustin ca, daca aceste blocuri vor fi ridicate, specificul cultural al Centrului Istoric al Capitalei ar disparea la umbra unor imobile de otel si sticla, cu alta destinatie