In cadrul derularii procesului de privatizare a unei parti a "Eectrocentrale" sucursala Braila, in sensul realizarii companiei mixte care va reabilita grupul 4 termocentralei de la Chiscani, s-a facut un nou pas. Consiliul Concurentei a anuntat ca evalueaza compatibilitatea masurilor de sprijin financiar, constind in stergerea datoriilor istorice ale firmei mama "Termoelectrica", cu prevederile Legii ajutorului de stat si ale Regulamentului, privind ajutorul de stat sub forma compensarilor acordate anumitor intreprinderi carora le-a fost incredintata prestarea serviciilor de interes economic general. Anuntul Consiliului Concurentei vine in contextul in care activele cu care "Termoelectrica" ar participa la capitalul noii companii mixte in cadrul procesului de privatizare a unei parti a "Electrocentrale" Braila sint, in prezent, sub sechestrul ANAF, din cauza datoriilor istorice de circa 44.000 de miliarde de lei vechi. In aceasta speta ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat recent ca stergerea datoriilor este justificata, iar autoritatile europene si-au dat recent acordul de principiu, explicind ca "Termoelectrica" a inregistrat aceste pierderi din cauza unor costuri nerecunoscute si pentru faptul ca s-a facut protectie sociala ani intregi, si nu din cauza unui management defectuos.
"Pina la ridicarea sechestrului de pe active, vor continua cu celelalte operatiuni necesare (in procesul de privatizare - n.r.) si care implica timp, respectiv realizarea raportului de evaluare a activelor si a studiului de fezabilitate", au declarat oficialii Termoelectrica. In situatia Electrocentrale Braila se regasesc si alte sucursale ale Termoelectrica, cum ar fi Doicesti si Borzesti.
Pina in prezent, caietul de sarcini pentru proiectul de la Braila a fost cumparat de sase companii, respectiv "E.ON" din Germania, "Enel" Italia, "Electrabel" Belgia, "Glob