CAIET DE RETETE Bucataria italiana ne aminteste de Descartes, care ne indemna: "Traieste-ti clipa". Asa ca, tare am mai vrea sa ii aflam secretele, pentru a nu trece cu ochii inchisi pe langa viata. Desi cei mai multi dintre noi cred ca bucataria italiana se limiteaza la paste si pizza, cei doi bucatari ne demonstreaza ca nu e deloc asa. Ei ne propun sa savuram preparate din diverse zone ale Italiei, bucate apreciate in toata lumea. De la aperitive si pana la dulciuri, toate sunt extrem de gustoase si uneori mai usor de facut decat am crede. Chiar daca oaspetii ne iau pe nepregatite, cu siguranta ii vom surprinde si ii vom seduce prin combinatia delicata de arome dintr-una din aceste retete. Sa urmam instructiunile pas cu pas. Toate ingredientele sunt disponibile si la noi, asa ca ne putem apuca de treaba. Astfel, vom trai impreuna bucuria clipei prezente!
CHOUXpropusa de Antonio ConfortiIngrediente: 150 g faina, 250 ml apa rece, 125 g unt, 3 g sare, 4 oua intregi. Preparare: Intr-un castron se pun apa, untul intreg si sarea si se pune pe foc mic. Cand s-a topit untul, se ia de pe foc, se pune faina in ploaie, se amesteca pana devine un continut omogen. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se pun cele 4 oua, se amesteca pana se incorporeaza oul. Apoi se pun in pos, iar dupa aceea se asaza in tava, in care s-a pus hartie de pergament. Se pot face in forma de ecler sau rotunde. Se dau la cuptor pentru 15 minute la 180°C. Pentru crema se foloseste frisca batuta aromatizata cu cateva picaturi de amareto. Se decoreaza cu zahar caramelizat.
RICOTTA CU PERE propusa de Antonio ConfortiIngrediente: 3 foi aluat, pasta din ricotta proaspata, o para, zahar, scortisoara, menta. Preparare: Se face un aluat care se intinde. Apoi se taie in cerculete cu diametrul de 12 cm. Se foloseste ricotta proaspata. Aceasta se pune intr-un ciur si apoi se marunteste. Ricotta se