AMBASADORI CULINARI A terminat Dreptul si la un anumit moment al vietii sale isi dorea sa urmeze o cariera in acest sens. Se pare ca viata i-a rezervat cu totul si cu totul alte planuri. Dupa ce a calatorit in lumea intreaga, cunoscand si deslusind pas cu pas secretele marilor bucatarii ale lumii (italiana, franceza, spaniola), domnul Antonio Conforti, un maestru in bucataria italiana, dar si in cea internationala, a ajuns acum si pe meleagurile romanesti.
PASIUNE. Ajunge sa-l privesti pentru a-ti da seama ca este o persoana pentru care munca inseamna, inainte de toate, pasiune si mult entuziasm. Altfel nici nu ar fi reusit sa ajunga la nivelul la care este acum.
Povestea vietii lui este una interesanta. Nu s-a gandit niciodata ca va ajunge un renumit maestru bucatar. Totul a inceput, asa cum se intampla de cele mai multe ori in viata, ca un simplu joc. In cazul lui Antonio, ca un hobby. Avea doar 18 ani cand, intr-o vara, in vacanta, s-a imbarcat pe o nava de croaziera. Tanar si fara experienta, a fost angajat ca ajutor de bucatar.
POVESTE. "Imi place la nebunie sa calatoresc. Doar asa reusesti sa descoperi lumea si sa-i intelegi mai bine pe oameni. Toate experientele traite pana acum, inclusiv imbarcarea pe o nava, m-au ajutat sa devin ceea ce sunt. In meseria mea este esential sa cunosti oamenii, sa le intelegi gusturile si sa le poti oferi ceea ce isi doresc", marturiseste Antonio.
Revenim la poveste. Dupa un an de munca pe nava, la intoarcerea acasa devenise parca un alt om. Mai matur si cu un tel sigur. Voia sa devina bucatar si, mai mult decat atat, isi dorea sa ajunga un maestru in acest domeniu. In urmatorii doi ani a lucrat la un restaurant din Spania, dupa care a facut scurte popasuri in tari cu o cunoscuta si bogata traditie gastronomica: Franta, Belgia si Anglia.
Il intreb ce inseamna un bucatar bun si de ce calitati ai nevo