Locuitorii din municipiul Hunedoara nu vor avea unde sa depoziteze deseurile menajere, pentru ca de la 1 ianuarie 2007 groapa de gunoi existenta va fi inchisa. Nici restul localitatilor din judet nu stau foarte bine, termenul de inchidere a actualelor deponeuri fiind destul de scurt.
Conform Planului National de gestionare a Deseurilor, in Hunedoara trebuiau construite doua gropi ecologice care sa deserveasca zonele de nord si sud ale judetului. Consiliul Judetean si consiliile locale ale municipiilor Deva si Hunedoara au incercat diverse variante de obtinere de finantari, fara rezultate concrete, insa, pana in prezent.
Mai multe tentative de asociere ale autoritatilor cu firme private au esuat. Uniunea Europeana va aplica amenzi, usturatorare, platite din banii contribuabililor, pentru neindeplinirea obligatiilor.
Groapa de gunoi a municipiului Brad a fost inchisa de un an, in timp ce deponeul din Hunedoara urmeaza sa isi sisteze activitatea la finele acestui an. Inca sase din cele 11 gropi de gunoi urmeaza sa fie inchise in urmatorii doi ani. Cea din Deva mai poate functiona pana in anul 2015, in conditiile in care inchiderea celorlalte deponeuri nu o vor suprasolicita.
Asocieri fara sfarsit
Autoritatile locale din Deva s-au gandit inca din anul 2000 la necesitatea construirii unui deponeu ecologic. In sase ani nu s-au realizat decat o serie de trei asocieri cu diverse firme private pentru realizarea investitiei, planurile fiind permanent abandonate din diverse motive. In 2000, Consiliul Local a aprobat asocierea cu SC "TIPS".
Din motive necunoscute, intelegerea a cazut, desi autoritatea locala avea 20 la suta din afacere si a fost emis un acord de mediu pentru realizarea deponeului. In 2004, Consiliul Local a gasit un nou parten