Contact Improvisation, care este foarte raspandita intre artistii din lumea intreaga. Evenimentul se va desfasura intre 29 iulie si 6 august si sunt invitati sa participe dansatori, actori, regizori, coregrafi, precum si studenti ai academiilor si universitatilor de specialitate.
Festivalul de la Cluj consta intr-un sir de ateliere de creatie, conduse de profesori de renume din tara si din strainatate, precum: Malcolm Manning Finlanda/UK/Elvetia, Oriane Bozer - Franta, Alicia Grayson - SUA, Florin Fieroiu - Romania, Kurt Koegel - Belgia.
“Festivalul este o premiera la nivelul Romaniei, dar nicidecum la nivel european. Astfel de evenimente se desfasoara cu succes si sunt deja traditionale in mari orase precum Budapesta sau Amsterdam. Am participat la astfel de festivaluri si am hotarat sa aducem si in Romania un astfel de eveniment si sa-l implementam intr-un oras care se preteaza la asa ceva.
E un festival de dans contemporan, care are menirea de a aduce in fata profesionistilor scenei, ai amatorilor si studentilor, care vor sa urmeze o astfel de cale, noile metode de lucru - de comunicare prin dans.
A fost destul de greu sa-l organizam, mai ales ca am invitat profesionisti din Romania si din strainatate, dar ne dorim foarte mult ca prima editie sa aiba succes si sa putem transforma festivalul in traditie la nivelul Clujului”, a declarat Kelemen Kinga, art manager al proiectului.
Ateliere, proiectii si dezbateri
Cei dornici sa participe la festival trebuie sa completeze un formular de inscriere, pe care il gasesc pe www.groundfloor.ro.
Taxele de inscriere se situeaza la nivelul a 60 de euro pentru un singur curs sau 100 de euro pentru tot festivalul, pentru participantii din Romania si 150 de euro pentru un c