Ovidiu Tender, actionarul majoritar Compania de asigurari a fost pusa sub administrare speciala, dar conducerea afirma ca planul de redresare poate fi pus in practica.
Actionarii Ardaf Cluj vor fi obligati sa aduca aproape 30,9 milioane de euro la capitalul social al companiei de asigurare pana pe 30 septembrie anul acesta, arata o decizie a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), care cuprinde masurile de redresare financiara prin administrare speciala a societatii. Actiunile Ardaf au scazut ieri cu 25% pe piata bursiera, compania pierzand 11 milioane de euro din valoarea de piata. Scaderea a fost cauzata si de trecerea datei de inregistrare pentru o majorare de capital.
Asiguratorul are in prezent un capital social de 14 milioane de euro (50 mil. lei), dar decizia CSA arata ca pentru redresarea companiei este necesar un capital social de cel putin 160 de milioane de lei (44,9 mil. euro). Compania este controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, care detine 70,69% din titlurile Ardaf prin societatea Tender SA. Reprezentantii Tender nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Restul actionarilor sunt compania Clairmont Holding Limited (cu 12,71% din titlurile Ardaf), Raiffeisen Zentralbank Austria (cu 10,19%) si alti actionari minoritari. Ovidiu Tender este in acest moment in arest, fiind judecat in dosarul Rafo.
"Planul de redresare propus de CSA este foarte bun si ajuta compania Ardaf. Teoretic, societatea isi continua activitatea curenta in mod normal: vindem polite, primim subscrieri si platim daune", a declarat pentru ZF Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administratie al Ardaf.
El a precizat ca actionarii companiei au fost cei care au propus cuantumul majorarii de capital si data limita de subscriere a acestuia, adica 30,9 milioane de euro pana la 30 septembrie.
CSA a numit un avocat indepen