Germania, Franta si Maria Britanie se declara impotriva proiectului de reforma a ajutoarelor de stat, readus in discutie de Comisia Europeana in ajunul intrarii in vacanta de vara.
Neelie Kroes, comisarul european pentru probleme de concurenta, vrea ca sistemul subventiilor sa devina mult mai transparent si mult mai sigur.
''Mai putin, dar mai bine'', acesta este sloganul adoptat de demnitarul european, un slogan care nu si-a gasit insa prea multi sustinatori.
Primii care s-au declarat impotriva proiectului au fost germanii.
Acestia au decis inca din start sa ii raspunda comisarului european printr-o scrisoare, in care, potrivit Financial Times Deutschland, au tinut sa atraga atentia asupra ''consecintelor catastrofale pentru sustinerea intreprinderilor in statele membre'' ale unei astfel de masuri. Gestul Berlinului a fost urmat la scurt timp de o reactie similara din partea Parisului si Londrei.
Proiectul prezentat de Nellie Kroes vizeaza cresterea responsabilizarii statelor pentru ajutoarele pe care le acorda institutiilor locale prin aceea ca nu vor mai trebui anuntate la Bruxelles decat ajutoarele ce depasesc 200.000 de euro (fata de 100.000 in momentul de fata).
In felul acesta autoritatile de la Bruxelles spera sa obtina un control mult mai bun al banilor cheltuiti si sa aloce mai mult timp afacerilor cu adevarat importante.
Statele membre se tem insa ca aceste conditii prezentate de comisarul european ar putea duce la distorsiuni grave la nivelul concurentei, o mare parte din intreprinderi vazandu-se astfel defavorizate.
Germania, Franta si Maria Britanie se declara impotriva proiectului de reforma a ajutoarelor de stat, readus in discutie de Comisia Europeana in ajunul intrarii in vacanta de vara.
Neelie Kroes, comisarul european pentru probleme de concurenta, vrea ca sistemul subventiilor sa devina mu