cu un iz meridional.Plătică cu sos de roşiiPentru 4 porţiiIngrediente: 125 ml ulei (de măsline), 2 buc. plătică (sau crap), în jur de 500 g fiecare, 3 căţei de usturoi, 300 g roşii mici, 1 cu un iz meridional.
Plătică cu sos de roşii
Pentru 4 porţii
Ingrediente: 125 ml ulei (de măsline), 2 buc. plătică (sau crap), în jur de 500 g fiecare, 3 căţei de usturoi, 300 g roşii mici, 1 ardei iute roşu, busuioc proaspăt, sare, piper
Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă peştele curăţat şi spălat, usturoiul tocat, roşiile tăiate bucăţele, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tăiat mărunt, busuioc tocat şi puţină sare. Se toarnă şi 400 ml apă şi se micşorează focul. Se lasă peştele să se frigă cca 7 minute, pe ambele părţi. Se scoate apoi cu grijă din tigaie şi se pune pe un platou mare de servit. Se măreşte focul şi se mai lasă sosul să fiarbă 1-2 minute, pentru a se mai îngroşa puţin, apoi se toarnă peste peşte. Se presară cu frunze de busuioc şi se serveşte.
ştiaţi că?
Peştele este un aliment deosebit de sănătos. Este bogat în acizi graşi omega-3, care previn afecţiunile cardiovasculare şi pot ameliora atât simptomele artritei, cât şi ale maladiei Alzheimer. Sardinele conservate, în special cele cu oase, conţin calciu, esenţial în prevenirea osteoporozei. Dacă doriţi să ne împărtăşiţi gândurile dvs sau o reţetă din repertoriul dvs culinar, scrieţi-ne pe adresa redacţiei: Adevărul, rubrica "Reţeta zilei", Piaţa Presei Libere nr.1, Bucureşti, sect. 1. Cele mai bune reţete vor fi premiate.