Comisia Europeana a aprobat folosirea MabThera ca terapie de mentinere pentru pacientii cu limfom non-Hodgkin folicular refractar sau cu recadere la tratament, au anuntat reprezentantii companiei Roche. Potrivit acestora, studiile au aratat ca folosirea acestui produs ca terapie de mentinere reduce cu aproape jumatate (48%) riscul de deces al pacientilor cu aceasta forma de limfom non-Hodgkin, comparativ cu terapiile actuale.
''Aceasta noua forma de terapie de mentinere este primul tratament descoperit in ultimii 30 de ani, care prelungeste atat de mult viata pacientilor'', a declarat William M. Burns, CEO al diviziei de farmaceutice a concernului elvetian Roche.
In prezent, produsul este aprobat in Uniunea Europeana si in Romania pentru tratamentul de prima linie al limfomului non-Hodgkin. Pana in prezent, peste 730.000 de pacienti din intreaga lume au primit acest tratament. Aceasta noua indicatie le ofera pacientilor care nu au raspuns la terapia anterioara sansa sa traiasca o perioada mai lunga, fara a prezenta semne de boala.
Limfomul malign reprezinta o forma grava de cancer al limfocitelor - celulele sistemului imun, care, in cazul formelor agresive, netratate, poate duce la deces in sase luni. Astfel, constientizarea bolii si a simptomelor sale este de o importanta vitala. ''Limfomul non-Hodgkin este una dintre formele de cancer ce au inregistrat o crestere a incidentei cu 80% de la inceputul anilor '70. Daca cresterea numarului cazurilor de imbolnaviri se va mentine in aceleasi cote, pana in 2025, incidenta limfomului malign va fi similara cu cea a cancerelor de san, colon, plaman sau piele'', au precizat reprezentantii concernului elvetian Roche.
La nivel global, mai mult de 360.000 persoane sunt diagnosticate anual cu limfom si la fiecare noua minute un nou caz este descoperit.
Cu toate acestea, simptomele bolii sunt foarte d