Daniel Morar(Foto: )
Surse autorizate din Parchetul General acrediteaza posibilitatea ca tragerea pe linie moarta a procurorului clujean Ilie Botos, ce si-a inaintat ieri demisia din functia de procuror general, sa fie o piesa dintr-un plan mai amplu care vizeaza restructurarea din temelii a institutiei. In ultimul an, Parchetul General si sectiile specializate (crima organizata si penala, in special - n.red) au fost subiectul mai multor scandaluri, cum ar fi cel al dosarului Tiriac sau al acuzelor din presa vehiculate impotriva procurorului Gheorghe Muscalu, seful structurii DIICOT.
Procurorul Ilie Botos urmeaza sa fie inlocuit la conducerea Ministerului Public chiar de actualul sef al Departamentului National Anticoruptie (DNA), procurorul Daniel Morar (foto), la fel, promovat din Parchetul Cluj. Morar are sustinerea ministrului Justitiei, Monica Macovei, dar si rezultate certe la conducerea DNA.
Interesant este ca posibilul inlocuitor al lui Morar la conducerea DNA va fi tot un procuror din Cluj-Napoca, Doru Tulus, care ocupa acum functia de sef al Sectiei a II-a din DNA, responsabila de infractiunile conexe faptelor de coruptie.
Procurorul Tulus a instrumentat dosarele vicepremierului George Copos si a judecatoarei Maria Huza, fosta membra a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Tulus are sanse mari, conform acelorasi informatii, sa preia sefia DNA pentru ca intr-o viitoare analiza a candidaturilor rezultatele acestuia sunt mult mai vizibile decat ale actualului adjunct al DNA, Mircea Zarie. Daniel Morar(Foto: )
Surse autorizate din Parchetul General acrediteaza posibilitatea ca tragerea pe linie moarta a procurorului clujean Ilie Botos, ce si-a inaintat ieri demisia din functia de procuror general, sa fie o piesa dintr-un plan mai amplu care vizeaza restructurarea din temelii a