Pizza din carne tocată cu ardei Pentru 20 de bucăţiIngrediente: 3 felii de pâine, 2 cepe potrivite, 3 căţei de usturoi, 1 legătură pătrunjel, câteva frunze de busuioc, 1,5 kg carne tocată
Pizza din carne tocată cu ardei
Pentru 20 de bucăţi
Ingrediente: 3 felii de pâine, 2 cepe potrivite, 3 căţei de usturoi, 1 legătură pătrunjel, câteva frunze de busuioc, 1,5 kg carne tocată în amestec, 2 ouă, sare, piper, boia dulce, 1 legătură ceapă verde (cca 400 g), 1 kg ardei gras (roşu), 2 roşii (cca 500 g), 350 g ciuperci din conservă, 3 linguri ulei, 350 g pastă de tomate cu verdeaţă (sau ketchup), 175 g caşcaval ras, 50 g măsline.
Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, ouăle, ceapa, usturoiul şi verdeaţa tocată. Se condimentează cu sare şi piper. Se unge o tavă (cca 32 x 39 cm) cu grăsime, se întinde compoziţia de carne şi se coace în cuptorul încins cca 15 minute. Ceapa verde se curăţă şi se taie inele. Ardeii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Roşiile se spală şi se taie felii. Ciupercile se scurg şi se taie în jumătăţi. Se încinge uleiul într-o tigaie, se căleşte ceapa, se adaugă ardeii, se călesc şi ei cca 4-5 minute, se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă şi ciupercile. Se scoate blatul de pizza din cuptor, se presară deasupra întâi feliile de roşii, apoi compoziţia de ardei şi se toarnă pasta de tomate desfăcută cu puţină apă. Se presară caşcavalul ras şi se mai lasă cca 1 oră la cuptor. Se ornează cu măsline şi cu busuioc.
ştiaţi că?
Pizza nu este o creaţie strict italienească. Anticii greci au fost primii care au copt pâini mari, rotunde şi plate (un fel de lipii), pe care le asezonau cu diferite ingrediente: ulei de măsline, condimente, verdeţuri. Italienii au preluat stilul acestor pâini coapte pe piet