Nici un partid nu regreta demisiile lui Timofte, Fulga si Ardelean. Insa disputele pe marginea schimbarilor din serviciile de informatii au inceput deja, fiecare partid comentand spectaculosul eveniment in functie de agenda politica proprie. Este pentru prima data cand principalele servicii de informatii raman simultan fara conducere.
Tariceanu vrea control civil al serviciilor
Premierul Tariceanu i-a acuzat pe cei trei ca prin demisie incearca sa se disculpe si sa arunce vina asupra sistemului judiciar in cazul Hayssam.
"Cred ca serviciile care stiau foarte bine genul de activitate pe care o desfasura Omar Hayssam inainte de rapirea jurnalistilor, dar si dupa aceea, aveau obligatia sa fie mult mai precaute si, bineinteles, sa-l tina sub supraveghere, ca sa nu ii permita sa se sustraga justitiei", a spus Tariceanu intr-o emisiune televizata.
Presedintele PNL a adaugat ca partidul sau a cerut demiterea sefilor serviciilor de informatii din 2005, dar a trebuit sa survina aceasta "gafa de proportii" ca schimbarea sa se produca. Primul-ministru a adaugat ca succesorii acestora ar trebui selectati printre oameni din afara sistemului.
"Nu mi se pare utila desemnarea unor oameni din interiorul serviciilor in fruntea serviciilor. Deci, pledez pentru un control civil asupra serviciilor secrete", a spus premierul.
De altfel, toti liberalii sunt multumiti de anuntul-bomba survenit joi. "Vreme de un an si jumatate acesti doi domni (Timofte si Fulga - n. red.) au fost tolerati de Basescu, iar institutiile pe care le-au condus au continuat sa actioneze ca o masinarie supusa politic", a declarat Ludovic Orban, presedintele PNL-Bucuresti.
George Scutaru, presedintele Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor, i-a reprosat si el lui Basescu ca nu i-a schimbat mai devreme pe cei trei directori si a cerut ca interimatul sa ince