Usurinta cu care serviciile secrete au depistat teroristi si i-au trecut pachet peste granita - metoda apreciata public de Traian Basescu - ne duce la gandul ca autoritatile romane au pastrat regula de aur a militianului: "iesi din sectorul meu". Precum in povestea celor zece negri mititei scrisa de Agatha Christie, din cei zece teroristi depistati pe meleagurile mioritice am ramas cu⦠unul.
Teroristii nostri mici si mijlocii, umflati cu pompa de catre servicii pentru a dovedi vigilenta si a intretine o stare de veghe in randul populatiei absolut indiferente la acest subiect au iesit rand pe rand tiptil din scena. Ultimul plecat, Omar Hayssam, a tras dupa el si fata de masa, spargand farfuriile si paharele pregatite pentru dineul de gala la care urma sa fie felicitati sefii serviciilor secrete pentru succesul operatiunii "reintoarcerea romanilor din Liban".
Disparitia teroristului nr. 1, pe spinarea caruia s-a construit esafodajul stramb al rapirii ziaristilor in Irak, readuce stanjenitor in actualitate greseala de strategie a presedintelui Basescu de a da puteri prea mari serviciilor secrete, introducandu-le in jocurile politice dirijate de la Cotroceni. Demisiile sau demiterile domnilor Timofte, Fulga si Ardelean incearca sa preia socul acestui caz ilar, tipic romanesc de rezolvare a unui dosar care pute. Intre ipotezele disparitiei lui Omar Haysamm sta in picioare, cu destule argumente, si trimiterea lui peste granita la cererea Siriei, in schimbul deschiderii caii pentru evacuarea cetatenilor romani din Liban. Asta ar fi varianta cea mai onorabila pentru a explica populatiei si partenerilor externi din coalitia antiterorista evaporarea lui Hayssam. Faptul ca ieri, la nici 24 de ore dupa iesirea din functii a sefilor institutiilor de spionaj, s-a produs si depunerea mandatului de catre procurorul general, Ilie Botos, arata insa ca buba este inte