trei localităţi mari.- Care sunt principalele proiecte demarate de dvs. la Deva?- Construcţia a 200 de locuinţe sociale, pentru persoane cu venituri reduse, care locuiesc în condiţii improprii, trei localităţi mari.
- Care sunt principalele proiecte demarate de dvs. la Deva?
- Construcţia a 200 de locuinţe sociale, pentru persoane cu venituri reduse, care locuiesc în condiţii improprii, pe maluri de râu sau gropi de gunoi, complexul sportiv şi ştrandul termic de la poalele Cetăţii, cu terenuri de fotbal şi tenis, modernizarea a 78 de străzi, cu un credit de 400 miliarde ROL, care vor fi rambursate în trei tranşe, până în anul 2008.
- Ce nu aţi reuşit încă?
- Nu am reuşit să fuzionăm cu municipiul Hunedoara, din cauza primarului democrat de acolo, care a dat înapoi. Împreună cu colegii primari, am dorit o fuziune cu localităţile vecine Hunedoara, Simeria şi Călan, pentru a putea accesa fonduri externe. Am fi avut împreună peste 210.000 locuitori. M-am oferit să-i cedez conducerea oraşului reunit, dar degeaba.
- Veţi candida pentru un al patrulea mandat?
- Dacă voi duce la bun sfârşit toate proiectele promise şi demarate, da.
- Ce proiecte mai aveţi în program?
- Fuziunea societăţii de termoficare a municipiului cu furnizorul, termocentrala de la Mintia. Este necesară retehnologizarea centralei, pe principiul cogenerării, realizând pe lângă agent termic şi curent electric. Este un elefant în cădere, menţinut artificial. Există un proiect de modernizare a opt centrale termice din municipii, precum Galaţi, Braşov, Constanţa, Craiova, Deva.
- Cum explicaţi transformarea oraşului şi a judeţului într-un bastion liberal, într-un Ardeal dominat de primarii PD?
- Pare surprinzător, mai ales pentru că Deva a fost un oraş roşu, pe de o parte datorită rădăcinilor familiei fostului premier Petru Groza, iar apoi datorită l