Virgil Ardeleanu (Vulpea)(Foto: )
Cazul lui Omar Hayssam este folosit pe post de pretext pentru clarificarea unor raporturi de putere din Justitia clujeana, precum si din serviciile secrete. Mai mult, dosarul sirianului are o serie de legaturi, directe sau indirecte, cu Clujul.
Hayssam, patron la "Feleacul"
Cea mai cunoscuta afacere a sirianului, acuzat de terorism si evadat din Romania, este cumpararea fabricii de dulciuri "Feleacul". Compania a fost vanduta de fostul Fond al Proprietatii de Stat unei firme detinuta de strain.
Potrivit unor relatari de presa, Hayssam ar fi fost inteles cu "regele dulciurilor" din Romania, Fahti Taher, sa falimenteze fabrica din Cluj-Napoca, pentru a lasa piata libera pentru produsele provenite din fabricile lui Taher.
Intr-adevar, in scurt timp "Feleacul" a ajuns pe marginea prapastiei. Datoriile fabricii catre banci au fost, insa, cumparate de fratii Octavian si Calin Buzoianu, care au preluat astfel si controlul asupra fabricii.
Octavian Buzoianu este manager in cadrul Companiei Romane cu Bere, care detine brandurile "Ursus", "Timisoreana", "Peroni", "Ciucas" sau "Keller". Calin Buzoianu conduce fostul Institut de Proiectari, care a devenit un important imobil de birouri din centrul capitalei Ardealului.
Initial, sediul central al fabricii "Feleacul" a fost transformat intr-un hotel scump, "Opera Plazza", iar productia a fost mutata in cladirea fostei sectii care producea halva. Acum, activitatea firmei ar urma sa fie mu-tata la periferia orasului, iar pe locul actual al fabricii ar urma sa fie ridicat un minicartier de lux.
"Vulpea" revine la vatra
O alta conexiune cu Clujul este legata de demisia fostului sef al serviciului de informatii din c