Supa rece de rosii, cu masline.
Ingrediente (pentru 4 portii): 800 g rosii curatate de pielita, zeama unei jumatati de lamaie, sare, piper proaspat macinat, putina nucsoara rasa, 1 varf de cutit zahar, 1/4 l iaurt, 1/8 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 8 masline verzi, mari si fara samburi.
Mod de preparare:
Se taie rosiile bucatele, se toarna peste ele zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si zahar si se lasa o jumatate de ora sa se patrunda.
Se pun rosiile in robotul de bucatarie, impreuna cu iaurtul si zeama de legume, se mixeaza, se trec printr-o sita, se mai mixeaza o data si se gusta de sare si piper.
Supa astfel obtinuta se toarna in farfurii racite si se serveste cu maslinele taiate feliute si - eventual - cu cubulete de paine prajita.
Piept de pui cu salvie si jambon
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui, 4 felii subtiri de jambon (eventual Prosciutto), 8 frunze mari de salvie, sare, piper proaspat macinat, 2 linguri ulei de masline. Pentru garnitura de orez: 200 g orez cu bobul lung (eventual Uncle Bens), 1 legatura patrunjel verde, 6 frunzulite de busuioc, 5 fire de cimbru, 1 crenguta de rozmarin, 1 ceapa verde, 1/2 legatura codite de ceapa verde, 1 lingura unt.
Mod de preparare:
Se spala pieptii de pui si se indeparteaza pielea. Salvia spalata se zvanta cu un servet. Se spala verdeata si ceapa pentru orez si se toaca marunt, doar coditele de ceapa verde se taie rondele, iar cimbrul si rozmarinul se aleg si se taie cu foarfeca. Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj si se incinge cuptorul la 160gr..
Se sareaza si se pipereaza putin pieptii de pui (jambonul este sarat), si peste fiecare se pun cate 2 frunze de salvie care se acopera cu cate o felie de jambon fixata cu scobitori.
Se prajesc putin, pe ambele parti, in ul