Petr Subrt, directorul general al Hame Romania: In acest moment suntem destul de limitati, datorita capacitatii de productie, insa in maximum doi ani vom avea 400 de angajati si o capacitate de productie de trei ori mai mare decat in prezent Petr Subrt, directorul general al Hame Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata conservelor de pate, spune ca grupul ceh este gata sa cumpere orice afacere "care-si merita banii".
"Suntem constienti ca business-ul nostru nu mai poate creste in interior, ci trebuie sa se extinda", spune Petr Subrt. Principalele criterii la care se uita actionarii din Cehia cand analizeaza oportunitatea unei investitii sunt valoarea companiei, a brandului, situatia financiara a companiei puse in balanta cu pretul cerut de proprietari.
"Companiile care in trecut se orientau numai spre profitul imediat vor avea dificultati serioase dupa integrarea in Uniunea Europeana, in timp ce proprietarii care au facut investitii pot concura pe o piata europeana. Doar jucatorii puternici vor supravietui", mai spune Petr Subrt.
In 2005, Hame Cehia a cumparat Romconserv Caracal, companie specializata in fabricarea produselor din carne. "Romconserv era cel mai mare importator al pate-urilor Hame, asa ca actionarii au decis in 2005 ca era momentul sa inceapa productia locala", spune Subrt.
"Am fost angajat si instruit aproape patru luni pentru a conduce fabrica din Romania", spune Petr Subrt.
Venind din industria hoteliera, unde a lucrat mai bine de noua ani, directorul general al Hame Romania spune ca este obisnuit sa numeasca "acasa" locul unde se odihneste dupa o zi de serviciu.
"Am locuit in ultimii ani in hotel si calatoream foarte mult. Nu sunt legat de un oras anume, nu am alte angajamente si pot alege acest stil de viata. Poate peste zece ani imi va fi mult mai greu sa fac acest lucru. Insa acum n