multe staţiuni par să-şi îndeplinească planul, chiar dacă hotelierii se plâng că 2006 este un an slab.Încă de la primele ore ale dimineţii, plajele din majoritatea staţiunilor încep, multe staţiuni par să-şi îndeplinească planul, chiar dacă hotelierii se plâng că 2006 este un an slab.
Încă de la primele ore ale dimineţii, plajele din majoritatea staţiunilor încep, încet, încet să se umple. Cei care nu au petrecut noaptea în discoteci şi baruri se trezesc de la prima oră pentru a nu rata acele ore în care statul la plajă este mai puţin dăunător. Până spre prânz, plajele devin neîncăpătoare şi terasele cu sucuri şi bere se umplu până la refuz. Indiferent dacă este vorba de o staţiune luxoasă sau una populară, situaţia este cam aceeaşi. Totuşi diferenţe există, mai ales când vine vorba de Costineşti, unde până şi locurile de cazare se iau pe "pile" sau cu mult noroc.
Maşinile sau "Titicarul" merg cu aceeaşi viteză
O problemă serioasă pe tot litoralul este mişcarea. şoselele care fac legătura între staţiuni sunt tot timpul pline şi reprezintă un prim motiv de disconfort pentru cei care ajung pe litoral. şi asta, cu toate că şoferii nu fac rabat de la viteză, indiferent de radarele poliţiei, care sunt imposibil de ocolit, fie în localităţi sau în afara lor. şi dacă pe şosea se mai poate circula, în staţiuni treaba se schimbă. Străzile devin trotuare pentru cei care nu mai au loc să se plimbe pe margine, parcările sunt ca şi inexistente, fiind permanent ocupate, iar poliţia face cu greu faţă numărului mare de automobilişti. Traversarea unei staţiuni ca Neptun sau chiar Eforie poate dura, în unele cazuri, mai mult decât o tentativă de a trece prin centrul Bucureştiului vinerea la prânz. La aceasta contribuie şi mulţimea care nu ţine cont de regulile de circulaţie sau de bun-simţ şi care îşi parchează maşinile în mijocul străzii sau pe trotuare, î