(Foto: Romania Libera)
Fostii sinistrati din judetul Timis mai trag si acum povara inundatiilor din primavara anului trecut. Cea mai mare parte dintre ei locuiesc in prezent in casele construite de stat sau de firmele care le-au "adoptat", insa peste 300 dintre ei sunt nevoiti sa traiasca zi de zi cu pericolul ca tavanul si peretii imobilelor s-ar putea surpa peste ei.
Din acest motiv, mai multe familii au inceput sa-si refaca cu mainile lor locuintele afectate de inundatii, unii imprumutand bani si de la patru-cinci banci. Cei mai instariti au umblat pe la institutiile bancare, si-au intocmit dosare de credit si au imprumutat zeci de milioane de lei vechi, ca sa-si ridice fundatii, sa-si refaca peretii crapati sau tavanele care sunt in pericol de prabusire.
Si asta, deoarece, cu toate ca locuintele le-au fost expertizate, oamenii nu au mai primit nimic de la Guvern pentru lucrari.
Sinistratii sustin ca, desi li s-a promis ca vor fi ajutati, autoritatile au trimis doar cativa saci de ciment si scanduri, insuficiente, insa, pentru a consolida o casa. "Nu poti sa-ti faci o casa din doua-trei scanduri si doi-trei saci de ciment. Promisiuni tot au fost ca ne vor da, dar pana acum nimic. Cred ca nici nu ne va mai da.
Asa ca nu am mai asteptat, ne-am bagat in imprumuturi si am facut casa, ca sa ne continuam viata", a declarat Florin Cotlet, un localnic din Denta.
Banatenii sustin ca autoritatile locale le-au dat solutia de a pune proptele in camere si imprejurul locuintelor, astfel incat sa nu se prabuseasca. "Ni s-a dat ajutor, dar nu pot sa fac decat un colt de casa. Ni s-a spus ca nu au, ca trebuie materiale duse la Dunare. Si ei nu au cu ce sa ne sprijine, sa mai punem proptele in camera, ca sa nu se prabuseasca casa peste noi. Asa ni s-a spus", a afi