Alesii sustin ca cererea de eliberare din functie trebuia trimisa la parlament.
Comisia SRI sustine ca Radu Timofte este in continuare directorul Serviciului Roman de Informatii de vreme ce demisia sa nu a fost depusa la parlament.
Comisia afirma ca decizia CSAT privind prelungirea interimatului la conducerea SRI este neconstitutionala. „Comisia, constatand lipsa de constitutionalitate a acceptarii demisiei directorului SRI, i-a cerut domnului Radu Timofte sa-si exercite mandatul (...) pana la momentul in care hotararea privind numirea sa in functie isi va inceta efectul si un nou director va fi numit in conditiile prevazute de Constitutia Romaniei”, se arata intr-un comunicat semnat de presedintele si secretarul Comisiei SRI, Radu Stroe (PNL) si Ion Stan (PSD).
Acesta din urma sustine ca, la SRI, si pentru interimat e nevoie de votul parlamentului. „Cand este vorba despre director interimar este nevoie ca acesta sa vina in parlament.
Prin hotararea CSAT s-a suspendat practic o hotarare a parlamentului, ceea ce nu este conform Constitutiei”. El a adaugat ca „toate actele care vor fi semnate de Florian Coldea, in calitate de director interimar al SRI, pot fi lovite de nulitate”.
PD contesta legalitatea sedintei Comisiei SRI
Senatorul PD Cristache Ra-dulescu, membru al comisiei SRI, a declarat ca sedinta „fulger” de ieri nu a fost „regulamentara” deoarece membrii comisiei au fost anuntati cu o ora inainte ca aceasta sa inceapa si nu a intrunit cvorumul necesar.
El a depus o sesizare la Biroul Permanent prin care atentioneaza ca membrii comisiei s-au intrunit neregulamentar si ca nu sustine punctul de vedere din comunicatul de presa al colegilor sai.
Cotroceniul respinge acuzatiile comisiei si afirma ca CSAT nu a adoptat nicio hotarare cu privire la interimatul SRI, pentru ca asta nu intra in atributiile Consiliului.
Admini