National Bank of Greece si OTP Bank din Ungaria au ramas in cursa finala pentru privatizarea CEC
National Bank of Greece si OTP Bank din Ungaria au ramas in cursa finala pentru privatizarea CEC, a anuntat, astazi, ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu.
"Din 1 augst vor incepe negocierile pentru forma finala a contractului, care vor dura pana pe 23 august. Pe 31 august, cele doua banci ramase in cursa pentru privatizarea CEC vor depune ofertele finale imbunatatite din care va fi ales castigatorul", a declarat, marti, ministrul finantelor si presedintele Comisiei de privatizare a CEC, Sebastian Vladescu.
Comisia de privatizare a CEC a selectat astfel primele doua oferte clasate. Exista si posibilitatea sa fie selectate trei candidate daca diferenta dintre oferta celei de-a doua clasate si a treia ar fi fost mai mica de 10%.
Bancile care au ramas in cursa pentru privatizarea CEC urmeaza sa depuna oferte finale imbunatatite pe baza carora va fi desemnat castigatorul in luna septembrie, potrivit declaratiilor ministrului finantelor, Sebastian Vladescu, presedinte al Comisiei de Privatizare.
Potrivit strategiei de privatizare a CEC, pachetul majoritar de 69,9% din actiunile CEC urmeaza sa fie privatizat in trei etape, ca si in cazul BCR, iar contravaloarea a 9,9% din pachetul scos la vanzare va fi transferata Fondului Proprietatea. Alte 5% din actiuni vor fi vandute fostilor si actualilor angajati ai CEC, iar restul de actiuni pana la 100% va fi tranzactionat pe piata de capital. Pretul oferit pentru pachetul majoritar va fi decisiv pentru alegerea cumparatorului.
Casa de Economii si Consemnatiuni a obtinut in primul semestru un profit brut peste 20 milioane lei (5,58 milioane de euro), adica de aproape cinci ori mai mare decat cel raportat la sfarsitul anului trecut. La jumatatea anului trecut, CEC avea o pierdere de 5,4 mili