situaţie nefirească, în comparaţie cu celelalte oraşe ale ţării", a comentat Bruno ştefan, unul dintre coordonatorii sondajului.Rezultatele, destul de puţin schimbate faţă de cele ale situaţie nefirească, în comparaţie cu celelalte oraşe ale ţării", a comentat Bruno ştefan, unul dintre coordonatorii sondajului.
Rezultatele, destul de puţin schimbate faţă de cele ale ultimului sondaj, făcut cu câteva săptămâni în urmă, nu au fost pe placul consilierilor locali social-democraţi. Horea Băcanu, membru al Comisiei de evaluare a sondajului, este de părere că atitudinea timişorenilor a fost "relativ relaxată faţă de multe chestiuni pe care le consider discutabile în privinţa Executivului".
La doi ani de la alegerile locale, majoritatea timişorenilor apreciază că evoluţia oraşului în această perioadă a fost oarecum bună sau aproximativ la fel. Situaţia se schimbă pe cartiere.
Cei care locuiesc în zona Soarelui, Ciarda şi Giroc sunt de părere că Timişoara este administrată mai prost acum decât în 2004. În schimb, locuitorii din zonele Bucovina, Basarab, Cetate, Aradului, Olimpia, Mehala, Ronaţ şi Blaşcovici sunt convinşi că oraşul este administrat mai bine. Cel mai frumos cartier a fost desemnat Centrul, iar cel mai urât - Freidorf. În aceeaşi ordine de idei, Parcul Rozelor este primul în preferinţele timişorenilor, în timp de Parcul Copiilor se situează la polul opus.
Cinci stele necunoscute
Expresia "Timişoara - oraş de cinci stele", foarte vehiculată la nivelul administraţiei locale, se dovedeşte, conform sondajului, a fi necunoscută pentru 61% din timişoreni. Cei care o cunosc sunt în special persoanele cu studii superioare, funcţionarii, patronii şi cei care stau la vile şi în zonele Fabric şi Cetate. Se pare însă că expresia nu a fost niciodată auzită în cartierele mărginaşe.
De această dată, comparativ cu sondajele preceden