In perioada 17-24 iulie a avut loc in zona Izvoarelor Ariesului o actiune ce a avut ca scop ameliorarea starii de conservare a ariilor protejate prin informarea si constientizarea tinerilor si comunitatii locale organizata de Asociatia Speologica SFINX din Garda, in colaborare cu Directia pentru Tineret Alba si finantata de Autoritatea Nationala pentru tineret.
Aceasta a debutat cu o "Tabara de documentare foto si video 2006 a Izvoarelor Ariesului".
Printre obiectivele vizate s-au numarat Ghetarul Scarisoara (cel de-al doilea ghetar subteran din lume cu un volum de aproximativ 80.000 mc de gheata), Cascada Virciorog, Cheile Ordancusii, Pestera Poarta lui Ionele, intrarile de la Pesterile Coiba Mare (care are cel mai lat portal din Romania - 37m), Coiba Mica, Huda Oilor, Ghetarul Virtop.
La o distanta accesibila atat prin drumetie cat si auto, au fost vizitate si obiective din imprejurimi precum Groapa Ruginoasa, Cheile Galbenei si intrarea in pestera Cetatile Ponorului (care are cel mai inalt portal din Romania - 110m).
Prin prezentarea imaginilor realizate cu obiectivele turistice si cu traseele turistice documentate in expozitii la scolile din zona cat si la Tabara Scolara Arieseni, se intentioneaza ameliorarea starii de conservare a acestora prin informarea si constientizarea tinerilor.
Mai ales ca din cele 81 de Obiective Naturale Protejate prin Hotararea Consiliului Judetean Alba, 25 se afla in zona Izvoarelor Ariesului. De asemenea, majoritatea obiectivelor se afla in Parcul Natural Apuseni, rezultatele obtinute fiind puse la dispozitia administratiei acestuia. In perioada 17-24 iulie a avut loc in zona Izvoarelor Ariesului o actiune ce a avut ca scop ameliorarea starii de conservare a ariilor protejate prin informarea si constientizarea tinerilor