autosuspendat, Popescu ar fi putut oricând să conteste votul dat privind vacantarea funcţiei. În plus, dacă s-ar fi votat pentru retragerea sprijinului politic, DIP ar fi fost obligat să autosuspendat, Popescu ar fi putut oricând să conteste votul dat privind vacantarea funcţiei. În plus, dacă s-ar fi votat pentru retragerea sprijinului politic, DIP ar fi fost obligat să renunţe şi la poziţia sa de preşedinte al Comisiei pentru industrie din Camera Deputaţilor. Prin urmare, liderul de la centru a ştiut că trebuie să poarte negocieri cu Popescu, mai ales că, în ultima vreme, se înteţiseră zvonurile că acesta din urmă ar pleca la PC.
După discuţiile purtate cu Geoană, DIP a ales să-şi depună mandatul de lider al PSD Bucureşti, primind în schimb o funcţie la centru, de coordonator al Departamentului de politici guvernamentale. Prin această mişcare, Geoană a încercat, şi a şi reuşit deocamdată, să detensioneze lucrurile la PSD Bucureşti, astfel încât Sorin Oprescu şi Dan Marian Vanghelie să devină preşedinţii statutari ai organizaţiei. Surse din partid spun că Popescu nu avea nici cea mai mică intenţie să renunţe la conducerea organizaţiei, mai ales că Geoană i-a promis, în repetate rânduri, sprijin. În faţa membrilor Consiliului executiv municipal, DIP a ţinut să spună că "am intrat cu fruntea sus la conducerea acestei organizaţii şi voi pleca la fel".
Conferinţă cu final aşteptat
Conferinţa extraordinară a municipiului Bucureşti a fost convocată pentru alegerea lui Sorin Oprescu şi Marian Vanghelie în funcţiile de preşedinte şi, respectiv, preşedinte executiv, după ce DIP a anunţat că se retrage şi că nu va candida pentru postul de preşedinte al PSD Bucureşti. Deputatul social-democrat a explicat că a renunţat la şefia PSD Bucureşti în condiţiile în care diferendul pe care îl are cu justiţia s-a prelungit "mai mult decât se aştepta".
Î