Artistii romani sunt tot mai atrasi de scena politica, care le ofera, se pare, o audienta mai larga, dar si posibilitatea de a obtine rapid un scaun caldut - de presedinte de organizatie de primar sau cel mai des de parlamentar, datorita prizei pe care o au la public.
Recent, renumita Cornelia Catanga, interpreta de muzica lautareasca, a intrat in politica. Artista a primit, la propunerea deputatului Nicolae Paun, functia de presedinte al organizatiei de femei la nivel national, din cadrul Partidei Rromilor.
Catanga a acceptat propunerea cu zambetul pe buze, mai ales ca solista doreste, in acest context, sa promoveze drepturile femeilor rrome, care, zice ea, au fost mult timp discriminate.
Se pare, insa, ca in familia solistei politica are traditie, de vreme ce atat sotul, cat si cumnatul ei detin functii de conducere in cadrul Partidei Rromilor, filiala Bucuresti, primul in calitate de presedinte, iar celalalt de vicepresedinte.
Folcloristii isi muta cuibul in Parlament
Cazul nu este singular, daca ii avem in vedere si pe interpretii de muzica populara, care isi fac cuibul tot mai des prin fotoliile Parlamentului. Cel mai cunoscut caz este cel al lui Ion Dolanescu, binecunoscutul interpret de muzica populara, vechi simpatizant si membru al PRM.
Folcloristul a fost recompensat de Corneliu Vadim Tudor pentru capitalul de imagine adus partidului cu un scaun de senator in legislatura 2000-2004. Cu toate acestea, lipsa lui de activitate in domeniul legislativ i-a redus sansele ocuparii unui al doilea scaun eligibil pe listele PRM. In prezent, Dolanescu nu ocupa nici o functie, fiind simplu membru de partid.
Locul i l-a lasat in schimb colegei de partid si de scena muzicala, Irina Loghin. Artista a intrat in Parti