Dezvoltarea turistică pe lacul Corbu a plecat de la pescuit paşi de litoral. În nordul localităţii Năvodari, lacul Corbu este un loc de vacanţă care îmbină frumuseţile mării cu liniştea şi calmul muntelui.
Lacul Corbu este la o aruncătură de băţ de cea mai fierbinte zonă turistică estivală, litoralul Mării Negre. Până acum câţiva ani, lacul nu era vizitat decât de pescari sau de turişti rătăcind în căutarea sălbăticiei. O iniţiativă româno-britanică a dus la apariţia primului complex turistic din zonă, a schimbat coordonatele şi a pus Corbu pe harta turistică a ţării, lacul pregătindu-se să devină un vad pentru pensiuni agroturistice.
Aproape de mare, departe de gălăgie
În comuna Corbu se ajunge foarte uşor, cu orice tip de maşină. Calea de acces este şoseaua care pleacă din Mamaia, trece prin Năvodari şi merge, prin Istria, spre Mihai Viteazu şi Tulcea. La vreo 10 kilometri de Năvodari, după ce treceţi de combinatul Midia şi imediat după semnul învechit care vă anunţă că aţi trecut pragul rezervaţiei naturale "Delta Dunării", veţi ajunge la Corbu, zonă care încearcă, de câţiva ani, să devină atractivă pentru turişti. Aici, aveţi de ales între mare sau un lac cu apă dulce. Dacă faceţi dreapta din şosea, veţi ajunge, imediat, la plaja Corbu, cochetă şi liniştită, cu apă curată şi cu aspectul unei insule tropicale mai puţin populate. Dacă, însă, alegeţi să faceţi stânga, după mai puţin de 1 kilometru veţi ajunge la lacul Corbu. Pe unul dintre maluri, un întreprinzător local, cu ajutorul unei asociaţii britanice, a ridicat un minicomplex de vile, cu tarife cât se poate de convenabile şi cu o ofertă de activităţi demnă de orice campus occidental.
O tabără adevărată
Principala activitate de la care a plecat dezvoltarea turistică pe lacul Corbu este pescuitul. În apa lacului se pot prinde biban, caras sau crap, locul fiind