Gratie Elenei Udrea, avem confirmarea zvonului ca pe lista dosarelor desecretizate de CSAT cele mai multe nume aflate in pericolul de a fi deconspirate de catre CNSAS apartin parlamentarilor UDMR. E decizia CSAT un fel de replica data de Traian Basescu anuntului surprinzator facut de Marko Bela la 21 iulie? Daca da, de ce a revenit Marko Bela prin declaratia din 25 iulie 2006? Daca aceasta revenire e un raspuns dat propunerii lui Traian Basescu, de ce a simtit presedintele nevoia sa transmita marelui public, prin Elena Udrea, informatia confidentiala ca UDMR e partidul cel mai amenintat de decizia CSAT? Dupa o absenta mai indelungata pe posturile tv, Elena Udrea si-a facut marti seara aparitia la Sinteza zilei a lui Mihai Gadea, de pe Antena 3. Prezent in studio, am urmarit cu deosebit interes spusele Elenei Udrea. Nu intamplator.
Dupa plecarea de la Cotroceni, zglobia consiliera a fost folosita de Traian Basescu in ipostaza de ofiter sub acoperire al domniei sale. Atat de mult si eficient incat, la un moment dat, s-ar fi putut imagina chiar un scenariu al demisiei din functia de consilier tocmai pentru a avea libertatea de spune ce vrea Traian Basescu, fara a risca acuzatia de amestec al presedintelui in viata politica interna.
Spre finele emisiunii, referindu-se la reactia Comisiei de control a SRI din Senat, Elena Udrea a pus virulenta cu care un membru al acesteia a atacat numirea sefilor interimari la servicii pe seama recentei decizii a CSAT de desecretizare a dosarelor aflate sub incidenta sintagmei de securitate nationala. Nu cumva, s-a intrebat retoric interlocutoarea, respectivul membru al Comisiei "a aflat lunga lista cu colegii de partid care vor avea probleme din cauza desecretizarilor?".
Am tresarit.
Stiam deja siretlicul preferat de Elena Udrea pentru a evita eventualele acuzatii de scurgere de informatii de la Cotroceni: intreb