numai calităţi culinare, ci şi medicinale. Franţa a rezervat acestei plante mediteraneene un loc de cinste în bucătăria ei, incluzându-l în clasicul bouquet garni, alături de pătrunjel şi numai calităţi culinare, ci şi medicinale. Franţa a rezervat acestei plante mediteraneene un loc de cinste în bucătăria ei, incluzându-l în clasicul bouquet garni, alături de pătrunjel şi dafin, care dă savoare supelor, tocăniţelor şi sosurilor. Credeţi-mă, ştia bunica ce ştia!
Pui cu sos de cimbru şi ardei
Pentru 4 porţii
Ingrediente: 1 pui (1,5 kg), 100 g kaiser, 3-4 căţei de usturoi, 2 ardei graşi roşii, 2 crenguţe de cimbru, 2-3 linguri ulei (de măsline), sare, piper, 100 ml supă de pasăre (instant)
Mod de preparare: Puiul se spală, se şterge cu un şervet de bucătărie şi se tranşează în bucăţi. Kaiserul se taie în fâşii subţiri. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe. Cimbrul se spală şi se rup frunzuliţele. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă kaiserul şi usturoiul curăţat, dar lăsat întreg şi se lasă să se rumenească. Se scot din tigaie şi se pun deoparte. În grăsimea lăsată în tigaie se prăjesc bucăţile de pui, la foc mic. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă puţin ulei. Se sărează, piperează după gust şi, după 5 minute, se adaugă cimbrul şi ardeiul gras. Se micşorează focul, se toarnă supa de pasăre şi se lasă să fiarbă totul circa 30 de minute. Spre sfârşit, se adaugă la sos şi kaiserul împreună cu usturoiul.
ştiaţi că ?
Spre deosebire de pătrunjel sau busuioc, care se adaugă la sfârşitul procesului de gătire, cimbrul trebuie pus ceva mai devreme, pentru a lăsa timp uleiului esenţial să-şi degaje aroma. Dacă doriţi să ne împărtăşiţi gândurile dvs. sau o reţetă din repertoriul dvs. culinar, scrieţi-ne pe adresa redacţiei: Adevărul, rubrica "Reţeta zilei", Piaţa Presei Libere nr.1, Bucureşti,