la procedurile constituţionale pentru demiterea şi numirea şefilor serviciilor secrete.Senatorilor şi deputaţilor li s-a părut neclar textul prin care Timofte cerea eliberarea din funcţie. Aşa la procedurile constituţionale pentru demiterea şi numirea şefilor serviciilor secrete.
Senatorilor şi deputaţilor li s-a părut neclar textul prin care Timofte cerea eliberarea din funcţie. Aşa cum arătau textele primite de parlament, în cazul lui Radu Timofte nici nu se poate vorbi de demisie. "Directorul SRI nu poate fi eliberat din funcţie decât de către cei care l-au numit, adică parlamentul", spune Antonescu. Parlamentarii îl invită pe preşedinte "să parcurgă procedurile constituţionale pentru a se depăşi această criză. La terminarea şedinţei, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat că ambii directori vor fi trecuţi prin aceeaşi procedură, chiar dacă Legea SIE în vigoare prevede că directorul SIE este numit de CSAT, la propunerea preşedintelui. Văcăroiu a mai spus că "ei au depus un jurământ şi, prin urmare, sunt obligaţi să rămână în funcţie până le sunt validaţi înlocuitorii".
Democraţii îl susţinpe Băsescu
Liderul deputaţilor PD, Cristian Rădulescu, susţine că votul birourilor este în afara legii, întrucât demisia este un act unilateral de voinţă, ea nu trebuie aprobată sau respinsă. Rădulescu a spus că singurul lucru pe care îl puteau face birourile permanente era să ia act de demisia acestora, care a fost depusă la preşedinte. "S-a ajuns să se cadă în ridicol. S-a supus la vot ceva în afara legii. Cei doi şi-au manifestat dorinţa de a demisiona, şi acest lucru nu se supune la vot. Este pe lângă lege şi pe lângă bunul simţ".
Social-democraţii se adresează Curţii Constituţionale
PSD a dus lucrurile şi mai departe. Mircea Geoană a spus că, dacă şeful statului "va continua să rămână pe această gravă eroare co