şi Colentina ies din matcă. Cele mai mari probleme le pun însă ploile torenţiale.În fiecare sector al Capitalei au fost delimitate zone sensibile în caz de ploi torenţiale. În sectorul 1 se şi Colentina ies din matcă. Cele mai mari probleme le pun însă ploile torenţiale.
În fiecare sector al Capitalei au fost delimitate zone sensibile în caz de ploi torenţiale. În sectorul 1 se află în pericol 27 de străzi, în sectorul 2 există 14 puncte vulnerabile, printre care se află Ostrov, Plumbuita şi Colentina, inclusiv spitalul, iar în sectorul 3 pot fi inundate locuinţele din zona staţiei de metrou Mihai Bravu, din zona stadionului Olimpia şi din cartierul 23 August. În sectorul 4, pe lista neagră se află 50 de străzi, fiind expuse riscului şos. Giurgiului, şoseaua Berceni, între Parincea şi Piaţa Big sau Calea Văcăreşti, de la Pridvorului până la podul Timpuri Noi. În sectorul lui Marian Vanghelie, doar opt străzi au fost trecute ca posibil inundabile. Însă aici se află cele mai multe unităţi medicale: Policlinica Panduri, dispensarele Sebastian, Ferentari şi Alexandriei, Spitalul ORL Hociotă şi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Sectorul 6 are cele mai multe puncte vulnerabile, aproape 120, problemele cele mai mari fiind cauzate de lipsa canalizării.
Capitala este caracterizată de specialişti drept un oraş cu risc minim la inundaţii. Cu toate acestea, există situaţii neprevăzute care pot pune în dificultate autorităţile. Din analizele efectuate de specialişti rezultă că Dâmboviţa a produs pagube atunci când a avut un debit mai mare de 300 de metri cubi pe secundă, iar pe Colentina, de peste 40 de metri cubi pe secundă. În ultimii 150 de ani, pe Dâmboviţa s-au produs 14 viituri. Patru dintre ele au fost provocate de topirea zăpezii, una, suprapunerii de ploi peste topirea zăpezii, iar nouă au fost cauzate doar de ploile torenţiale. În cazul în care