Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis ieri cererea procurorilor Parchetului General de prelungire a mandatului de arestare preventiva pe numele lui Genica Boerica, respingand solicitarea acestuia de a se institui asupra sa obligativitatea de a nu parasi tara.
In acest fel, Boerica ramane dupa gratii cel putin 30 de zile de acum inainte.
La termenul anterior, pentru a-i impresiona pe judecatori, Boerica le declarase ca s-a cumintit si ca "ar fi imposibil" sa repete faptele pentru care a fost trimis in judecata.
"Am vrut tot timpul sa colaborez cu organele DIICOT, dar nu a fost posibil", a spus atunci Boerica, precizand ca "niste oameni influenti" au reusit sa-i "bage" firmele in faliment si sa le "vanda pe un hal de pret". Tot marti, judecatorii au decis ca inceperea discutiilor de fond sa se desfasoare la data de 15 septembrie.
La 28 aprilie a.c., Curtea de Apel Bucuresti a trimis, spre rejudecare, dosarul in care omul de afaceri craiovean Genica Boerica este acuzat de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, spalare de bani, fals in declaratii, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si rambursari ilegale de TVA.
El a fost condamnat la opt ani de inchisoare si interzicerea dreptului de a ocupa functia de administrator al unei societati comerciale timp de patru ani dupa executarea pedepsei.
In acelasi dosar, au fost condamnati Florentin Sargarodschi, Vasile Stanescu, Elena Popa, El Tenbedawy M. Khaled si Abdulhameed G. Shaban (cate 3 ani de detentie), Nassar K.A.A. Mohamed (6 ani), El Kholyh Nashat, Ayyoub A.H.H. Bassem si Al Switi A.M.A. Nail (4 ani), Honar Sood Monfared Mostafa (5 ani) si El Araby M. Abdou.
Potrivit rechizitoriului, in perioada iunie 2001 - iunie 2003, in diverse forme de participatie penala si prin folosirea de mijloace frauduloase, inculpatii ar fi solicitat si obtinut de la Directi