Cancelaria primului-ministru face planuri pentru consolidarea Palatului Victoria.
Un prim-pas va fi construirea unei noi cladiri, pe terenul situat in spatele actualului sediu al Executivului.
Potrivit sefului Cancelariei premierului, Aleodor Francu, citat de Mediafax, ridicarea noii cladiri este necesara pentru ca acolo premierul si ceilalti demnitari din Palatul Victoria isi vor desfasura activitatea in intervalul in care actualul sediu va fi consolidat. Dupa terminarea lucrarilor, Guvernul va reveni in vechiul sediu, iar in noul corp de cladire vor functiona alte institutii de stat. Solutia arhitecturala optima pentru noul imobil va fi stabilita, in urma unui concurs, de un juriu format din specialisti in domeniu. Francu estimeaza ca lucrarile de constructie vor incepe in 2007.
Extinderea spatiilor in care Executivul isi desfasoara activitatea este impusa, in primul rand, de necesitatea refacerii si consolidarii Palatului Victoria, inclusa in clasa de risc seismic RS 1, clasa corespunzatoare constructiilor la care posibilitatea de prabusire este local posibila, se precizeaza intr-un comunicat al Guvernului.
Un alt motiv invocat este acela ca un numar semnificativ de imobile in care isi desfasoara activitatea unele autoritati sau departamente au fost revendicate de fostii proprietari. Ideea unui alt sediu al Guvernului a aparut pentru prima data in 2001, cand fostul premier Adrian Nastase a anuntat ca Executivul studiaza posibilitatea de a se muta, definitiv sau temporar, din Palatul Victoria, dupa ce o expertiza a relevat ca imobilul ar fi grav afectat in cazul unui cutremur.
Proiectul de mutare a Guvernului a fost abandonat ulterior.
Cancelaria primului-ministru face planuri pentru consolidarea Palatului Victoria.
Un prim-pas va fi construirea unei noi cladiri, pe terenul situat in spatele actualului sediu al Executiv