Mai mica si mai saracacioasa, statiu-nea Ocnele Mari a stat tot timpul in umbra Govorei. Dupa â89, asezarea n-a cunoscut decat trei ani de bu-nastare, iar in prezent nu mai are atestat de statiune turistica. Unul din motive este ca o parte din vilele sta-tiunii a intrat in patrimoniu privat. In plus, alunecarile de teren au creat panica. Statiunea totusi se mai poa-te lauda cu strandurile, pe care primaria a reusit sa le recupereze dupa ani in sir de procese, si cu legende-le locului. Ca in rest⦠vorba aceea. Ce a fost si ce-a ajuns⦠Intre stranduri si fagul lui Miu haiducuâ - Atractiile orasului le poti numara pe degeteJurnal de Caravana - As fi vrut... Statiunea Ocnele Mari, sora mai mica si mai saracacioasa a Govorei, a stat tot timpul in umbra acesteia din urma, fiind si pe post de "vaca de muls".
Inainte de Revolutie, toti banii care se castigau de la Ocnele Mari erau dirijati catre Govora, iar inapoi nu mai venea nimic. Tot la Govora ajungea si sarea ca si namolul sapropelic de la Ocne, folosit pentru tratamente. Ocnele Mari aveau totusi un avantaj. Desi era considerata "statiunea saracilor", aici veneau multi turisti, pentru ca era mai multa liniste decat la Govora. Statiunea a apartinut pana in 1989 de "Balneara" Govora. Dupa epoca Ceasescu, doar trei ani i-a mers bine. Apoi si-a pierdut atestatul de statiune. Pana in 1992, aici veneau chiar si pana la 10.000 de turisti pe saptamana, sa-si trateze reumatismele, bolile genitale, prin bai reci si calde. Acum vin de 10 ori mai putini.
LEAC. Apa sarata, dusmanul reumatismului
STRANDURI. Patrimoniul statiunii, adica cele doua stranduri, a fost revendicat, iar "lacomia unora dintre cei care au vrut sa si-l adjudece este de nestapanit" dupa cum ne-a declarat primarul orasului, Radu Gheorghe. A izbucnit un conflict cu procesul aferent care a durat cinci ani. Primaria a pierdut procesul,