Cu o sedinta inainte de sfarsitul lui iulie, la Bursa la termen de la Sibiu a fost inregistrat deja un nou record de tranzactionare lunar: 360.700 contracte futures si optiuni. Vechiul record a fost inregistrat in martie, cand au fost tranzactionate 357.337 contracte.
La nivelul saptamanii trecute au fost tranzactionate 55.291 contracte, cu o valoare echivalenta de aproape 100,5 milioane de lei.
Raportul euro/leu a avut o evolutie deosebit de fluctuanta pentru scadenta de la sfarsitul lunii septembrie, tranzactiile fiind realizate la 3,5250 - 3,63 lei. Pentru sfarsitul anului culoarul in care a evoluat pretul de cotare a fost mult mai ingust, 3,56 - 3,5775 lei.
„Leul ar trebui sa se aprecieze in mod «natural» in august, odata cu revenirea masiva in tara a romanilor care muncesc in strainatate", considera un broker. "Insa asupra evolutiei monedei nationale vor avea un efect important si alte evenimente. Nu se stie daca fondurile speculative se vor intoarce pe pietele emergente sau daca BNR va majora dobanda de politica monetara la inceputul lunii viitoare. Este posibil ca din septembrie leul sa intre pe o panta depreciativa. In aceste conditii, culoarul de fluctuatie pentru euro ar putea fi de 3,5 - 3,6 lei in urmatoarele doua luni, cu o scadere mai importanta a leului pe final de septembrie, atunci cand se calculeaza accizele pentru ultimul trimestru".
Raportul euro/dolar a fost cotat pentru septembrie la 2,84 lei iar pentru decembrie la 2,83 lei.
Paritatea euro/dolar a avut o evolutie fluctuanta, cu o nota pozitiva pentru cei care au avut inspiratia sa cumpere, preturile urcand de la un minim de la 1,2565 la 1,2730 dolari.
Cu o sedinta inainte de sfarsitul lui iulie, la Bursa la termen de la Sibiu a fost inregistrat deja un nou record de tranzactionare lunar: 360.700 contracte futures si optiuni. Vechiul record a fost inregistrat