cadrului strategic postaderare, să rescrie documentul. Nu de mult, guvernanţii bulgari îşi exprimau îngrijorarea pentru capacitatea ţării de a absorbi fondurile structurale şi pe cele de
cadrului strategic postaderare, să rescrie documentul. Nu de mult, guvernanţii bulgari îşi exprimau îngrijorarea pentru capacitatea ţării de a absorbi fondurile structurale şi pe cele de coeziune după momentul aderării. "Primul an după integrarea în UE este întotdeauna foarte dificil, în ceea ce priveşte rata de absorbţie a fondurilor europene, pentru toate statele nou intrate în comunitate", a spus premierul bulgar, Serghei Stanişev, cu menţiunea că ţara sa nu va face excepţie de la regulă. La rândul lor, experţii europeni estimează că Sofia nu va avea până în 2007, dar nici în perioada imediat următoare capacitatea administrativă de a gestiona banii comunitari.
O lună pentru rescrierea documentului
În timp ce România va primi circa 30 de miliarde de euro pentru proiecte, parte din ele pentru infrastructură, Bulgaria primeşte aproximativ unsprezece miliarde. Proiectele pentru care cele două state primesc banii europeni urmează să fie negociate în detaliu, în toamnă, cu UE, şi trebuie cofinanţate de stat cu 15 la sută din bugetul ţării. Sofia a primit de la Bruxelles o lună să refacă documentul strategic vag. Declaraţiile Ministerului bulgar de Finanţe, la fel de evazive, nu fac decât să crească îngrijorarea. "CE nu a respins oficial cadrul strategic" pentru că el "a fost trimis neoficial spre evaluare la Bruxelles", a răspuns purtătorul de cuvânt al MF de la Sofia agenţiei Mediapool. Până în septembrie, documentul în fază de "draft de lucru" poate fi îmbunătăţit. "Nu faceţi o tragedie din asta", ar fi spus un alt reprezentant al guvernului bulgar.
Licitaţia pentru proiectul E-guvernarea, "cu cântec"
Executivul de la Sofia es