după spusele sale comandat şi plătit de el însuşi, care acoperă tot spectrul administrativ şi politic al oraşului. Gheorghe Falcă preferă însă să păstreze rezultatele doar pentru el, dar după spusele sale comandat şi plătit de el însuşi, care acoperă tot spectrul administrativ şi politic al oraşului. Gheorghe Falcă preferă însă să păstreze rezultatele doar pentru el, dar nu-şi ascunde mulţumirea faţă de faptul că arădenii se declară satisfăcuţi că au supermarketuri, drumuri mai bune şi iluminat stradal.
- Care sunt cele mai mari probleme pe care le are Aradul?
- Sunt la fel cu problemele pe care le au toate marile oraşe. O infrastructură deficitară, drumuri proaste, lipsa canalizării sau canalizare învechită, lipsa apei potabile sau conductele de apă potabilă vechi, cu pierderi multe pe conductă, o reţea de termoficare veche, cu costuri mari.
- Care sunt cele mai mari proiecte pe care le derulează municipalitatea acum?
- Faptul că municipiul Arad are doar 60% reţea stradală canalizată ne-a obligat ca proiectul cel mai mare să fie introducerea canalizării. Este un proiect de 50 milioane de euro - 47 milioane de euro împrumut de la Banca Mondială, la care primăria plăteşte doar 20% înapoi, timp de 17 ani. Acest proiect rezolvă canalizarea menajeră şi pluvială, asfaltarea drumurilor şi a trotuarelor în trei cartiere: Gai, Bujac şi Sânnicolau, şi face ca reţeaua stradală canalizată să urce de la 60% la 85%. Prin bugetul propriu, în acest an facem investiţii în trei cartiere: Subcetate, Grădişte şi Micălaca. Vom ajunge, în anul 2009, la 97% reţea stradală canalizată.
- Care este bugetul Primăriei Arad?
- În acest an, ajunge peste 2.800 de miliarde, dar bugetul de investiţii este de 1.300 de miliarde, mai mult decât bugetul pe care l-a avut Primăria Arad pentru investiţii în anii 2000, 2001, 2002, 2003, 2004. La un loc.
- Ca