(Foto: Gazeta de Oradea)
E admirabila puterea unora de a-si urmari scopul propus, chiar daca uneori aceasta devine o bravada ilogica. De-a dreptul tragi-comic este sa bati salile tribunalelor 14 ani la rand, ca dupa aceasta perioada sa te trezesti ca ai pierdut ceea ce urmareai de fapt.
Acesta este cazul unui bihorean care, timp de un deceniu si patru ani, a purtat in spate un proces pentru a recupera ceea ce de drept credea ca ii revine. Abia dupa 14 ani, Curtea de Apel Oradea a dat verdictul, nefavorabil omului. Teodor Bodog este cunoscut ca om gospodar in localitatea Burzuc, din comuna Sarbi.
Este cel care s-a judecat, timp de 14 ani, cu un vecin pentru terenul de sub grajdurile fostului CAP din sat.
Noapte legislativa la CAP
Imediat dupa Revolutie, cadrul legislativ permitea instrainarea obiectivelor ce au format patrimoniul fostelor CAP-uri. Sub vesmantul legii 18/1991 si sub incidenta Hotararii de Guvern 131/1991, grajdurile fostei gospodarii agricole din localitatea Burzuc au fost scoase la licitatie publica. Impartita in doua etape, vanzarea CAP-ului s-a facut de catre Comisia de lichidare a fostelor CAP-uri.
“Eu sunt al doilea cumparator al grajdurilor”, afirma Teodor Bodog. “Le-am cumparat de la cei care le-au adjudecat la licitatie publica”, continua acesta. Vanzarea obiectivelor CAP din Burzuc s-a facut in 1991 si 1992. Licitatia avea ca obiect instrainarea cladirilor fara terenul aferent. “Terenul aferent a fost vandut ulterior, de catre aceeasi comisie.
Am trei chitante pentru el”, sustine Bodog. Grajdurile din Burzuc au fost construite pe terenurile fostilor proprietari, inainte de 1962.
Primaria vinde fara voie
Problemele au aparut cand, Ioan Chis, din Burzuc, vecin