5 milioane de lei, în cazul fiecărui consumator. Deşi la Iaşi temperaturile au depăşit, în ultimele zile, 30 de grade Celsius, şefii RAJAC se arată neînduplecaţi: "Mai întâi să îşi 5 milioane de lei, în cazul fiecărui consumator. Deşi la Iaşi temperaturile au depăşit, în ultimele zile, 30 de grade Celsius, şefii RAJAC se arată neînduplecaţi: "Mai întâi să îşi plătească datoriile".
Regia de Apă Canal Iaşi le-a declarat război datornicilor din judeţ. Pentru a-şi recupera cele 1,3 miliarde de lei de la consumatorii casnici, RAJAC i-a lăsat în toiul verii fără apă rece. Suma pe care fiecare gospodărie în parte o datorează este de aproximativ… 4 milioane de lei. Întrebaţi dacă, în timpul verii, la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, lipsa apei potabile nu ar duce şi la apariţia unor boli, şefii RAJAC au răspuns sec: "Dacă reluăm furnizarea, atunci se învaţă aşa şi nu mai plătesc. E vorba de rea-voinţă din partea consumatorilor. După ce îşi plătesc datoriile, le dăm apă".
Merg după apă prin vecini
Dacă pentru ieşenii din mediul rural problema pare a fi rezolvată prin fântânile din curţi, situaţia este cu totul alta pentru cei care locuiesc în Iaşi. De altfel, până şi şefii RAJAC le-au pierdut numărul celor rămaşi fără apă. "Zilnic debranşăm sau rebranşăm pe cineva. Ar fi greu de spus dacă locuiesc într-un cartier sau altul al Iaşiului. Sunt peste tot", a declarat Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al regiei.Cum fac rost însă aceştia de apă? Florentina Iftimie locuieşte, împreună cu familia sa, în cartierul Păcurari. Deşi are doar 15 ani, ea cară zilnic zeci de litri de apă de la un izvor din apropiere. "ştim că nu este bună, că are microbi. Ne-au lăsat fără apă, şi de atunci tot cărăm şi eu, şi fraţii mei", s-a plâns fata, care a mai spus că preţuieşte fiecare picătură. Nu departe de familia Iftimie, alţi ieşeni se roagă zilnic de vec