Rulouri de omleta umplute cu vinete.
Ingrediente (pentru 6 bucati):1 vanata, 2 catei de usturoi, 3 cepe, 6 linguri ulei de masline, sare, piper, 12 oua, 1 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare:
Taiati vanata cubulete, curatati si presati usturoiul, tocati ceapa marunt si lasati-le sa se rumeneasca in uleiul incins. Adaugati sarea si piperul, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se caleasca, incet, 30 de minute.
Bateti ouale impreuna cu patrunjelul verde taiat cu foarfeca, sare si piper si faceti 6 omlete plate, intr-o tigaie unsa cu ulei.
Puneti pe fiecare omleta cate-o lingurita cu vinete, rulati-le, fixati-le cu un betisor sau o scobitoare si serviti-le reci.
Omlete cu menta si branza telemea
Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g branza telemea, 12 oua, 6 frunze de menta proaspata, sare, piper, ulei de masline.
Mod de preparare:
Sfaramati branza telemea intr-un castron si amestecati-o cu ouale batute si frunzele de menta taiate cu foarfeca. Adaugati sare (nu prea multa) si piper si faceti 12 omlete intr-o tigaie mica, unsa cu putin ulei.
Serviti-le reci, cu bucatele de castravete stropite cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Omleta cu cartofi (reteta spaniola)
Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g cartofi, 6 linguri ulei de masline, 2 cepe mari, 12 oua, 3 linguri lapte, sare, piper. Pentru garnitura: 4 ardei capia, 1 catel de usturoi, putin ulei, 6 fire de patrunjel verde, 1 lingura otet.
Mod de preparare:
Curatati cartofii de coaja, taiati-i cubulete si rumeniti-i in uleiul incins. Adaugati ceapa curatata si tocata marunt, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se dunstuiasca circa 15 minute.
Bateti ouale cu laptele, adaugati sare si piper, varsati peste cartofi si lasati sa se inchege omleta, intorcand-o pe ambele parti. @N_