Unele alimente au gust bun si atata tot. Altele, pe langa faptul ca au gust bun, sunt si atat de sanatoase, incat, vorbind mai in gluma, mai in serios, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate ar trebui sa caute solutii pentru a le incuraja consumul. Caci ele contin o multime de nutrienti vegetali, acizi grasi sau alte substante cu actiune extrem de eficienta. Acest cocktail de energie ne mareste rezistenta la efort, ne garanteaza buna dispozitie si ne apara de boli. Asadar, acordati atentie alimentelor-minune prezentate in aceasta pagina si, oricat de diverse ati dori sa fie meniurile dvs., incercati sa le faceti mereu loc in ele.
Sanatatea din farfurie
1. Un mar sau doua pe zi va vor scuti de vizitele prea dese la medic. Ele contin din abundenta pectine (substante solubile cu structura fibroasa), care nu numai ca ne alunga senzatia de foame, dar in acelasi timp, scad nivelul colesterolului, reduc tensiunea arteriala si elimina in mod natural toxinele din organism. Nu curatati merele de coaja, deoarece majoritatea pectinelor, vitaminelor si mineralelor se gasesc imediat dedesubtul ei.
2. Broccoli e o adevarata comoara, un concentrat de substante printre care si sulful, care ne protejeaza de cancer. Vitamina C si carotenoidele neutralizeaza radicalii liberi, daunatori functionarii celulelor, prevenind in acest fel, printre altele, bolile de inima. In plus, broccoli ne aprovizioneaza cu o mare cantitate de calciu (intaritorul oaselor), cu magneziul (mineralul antistres) si fibre. Substantele valoroase din broccoli sunt sensibile la temperaturile inalte, deci e suficient daca il fierbeti putin in aburi sau il opariti. Mancati capatana impreuna cu tulpinile, caci ele au exact aceleasi proprietati.
3. Fructele de padure, fie ele rosii sau negre, fructe ca afinele, capsunile sau coacazele au ceva in comun: ele contin multi pigmenti cu efe